Solidariteitsmaal op 31 maart t.v.v. Broederlijk Delen

Geplaatst op

broederlijkdelen_peru2015_marco_173De campagne van Broederlijk Delen vestigt dit jaar de aandacht op Peru. De landbouw in Peru ondervindt al enkele jaren de gevolgen van de klimaatverandering: de regen komt later en de ijzige kou komt heel wat vroeger. Hierdoor wordt de tijd tussen zaaien en oogsten erg kort. Bovendien is er heel wat vruchtbare grond die wegspoelt of verzakt door erosie. De Peruviaanse boeren bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen irrigatiesystemen aanleggen. Hierdoor werd water steeds beschikbaar, wat een enorme hulp is in de landbouw!

 

Broederlijk-delen-Boer-MarcoMaar de boeren in Peru zien nu een nieuwe dreiging aankomen: grootschalige mijnbouw. Om grondstoffen te ontginnen, zijn  liters water nodig en dit water kan dan niet meer gebruikt worden voor landbouw. Het water, dat erg vervuild raakt door de ontginning, wordt bovendien achteraf geloosd in naburige rivieren. Een ramp voor de landbouw! Broederlijk Delen zet het recht op proper water centraal in deze campagne, want water is leven.

 

Met de opbrengst van de campagne wil Broederlijk Delen de toekomst in Peru helpen verzekeren door (1) op korte termijn kwaliteitsvolle zadenpakketten te voorzien aan de boeren en (2) op lange termijn kits aan te bieden waarmee de waterkwaliteit gemeten kan worden.

 

TDB_Peru2014_Marco_079_LRMeer weten? Kom op dinsdag 24 februari om 14.30u naar d’Herdersbrughe. Lien Mahieu, verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking van Broederlijk Delen West-Vlaanderen, komt dan een diapresentatie geven over de campagne. Iedereen welkom!

 

Wij zijn alvast overtuigd en organiseren een solidariteitsmaal op dinsdag 31 maart van 11u tot 13.30u ten voordele van Broederlijk Delen. Let op: vooraf inschrijven is noodzakelijk. Binnenkort zullen de inschrijvingsstrookjes hiervoor beschikbaar zijn. Voor meer info kan je steeds terecht bij Ilse, onze pastor (pastoraal.herdershove@olv7w.org).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s