Foto’s januari – februari

Geplaatst op Geupdate op

U kan een kleine selectie foto’s van de voorbije activiteiten van de maanden januari en februari terugvinden onder het item foto’s in de menubalk.

Prins en Prinses Carnaval

Geplaatst op Geupdate op

Kim Langbeen (Meidoorn) en Dhr. Marcel Bral zijn verkozen tot Prins en Prinses Carnaval van Herdershove. Dit prachtig piratenduo werd verkozen uit de talrijke verklede bewoners en medewerkers op maandag 16/02/2015.

Een dikke proficiat aan beide piratenmaatjes!

DSC_3312

Solidariteitsmaal op 31 maart t.v.v. Broederlijk Delen

Geplaatst op

broederlijkdelen_peru2015_marco_173De campagne van Broederlijk Delen vestigt dit jaar de aandacht op Peru. De landbouw in Peru ondervindt al enkele jaren de gevolgen van de klimaatverandering: de regen komt later en de ijzige kou komt heel wat vroeger. Hierdoor wordt de tijd tussen zaaien en oogsten erg kort. Bovendien is er heel wat vruchtbare grond die wegspoelt of verzakt door erosie. De Peruviaanse boeren bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen irrigatiesystemen aanleggen. Hierdoor werd water steeds beschikbaar, wat een enorme hulp is in de landbouw!

 

Broederlijk-delen-Boer-MarcoMaar de boeren in Peru zien nu een nieuwe dreiging aankomen: grootschalige mijnbouw. Om grondstoffen te ontginnen, zijn  liters water nodig en dit water kan dan niet meer gebruikt worden voor landbouw. Het water, dat erg vervuild raakt door de ontginning, wordt bovendien achteraf geloosd in naburige rivieren. Een ramp voor de landbouw! Broederlijk Delen zet het recht op proper water centraal in deze campagne, want water is leven.

 

Met de opbrengst van de campagne wil Broederlijk Delen de toekomst in Peru helpen verzekeren door (1) op korte termijn kwaliteitsvolle zadenpakketten te voorzien aan de boeren en (2) op lange termijn kits aan te bieden waarmee de waterkwaliteit gemeten kan worden.

 

TDB_Peru2014_Marco_079_LRMeer weten? Kom op dinsdag 24 februari om 14.30u naar d’Herdersbrughe. Lien Mahieu, verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking van Broederlijk Delen West-Vlaanderen, komt dan een diapresentatie geven over de campagne. Iedereen welkom!

 

Wij zijn alvast overtuigd en organiseren een solidariteitsmaal op dinsdag 31 maart van 11u tot 13.30u ten voordele van Broederlijk Delen. Let op: vooraf inschrijven is noodzakelijk. Binnenkort zullen de inschrijvingsstrookjes hiervoor beschikbaar zijn. Voor meer info kan je steeds terecht bij Ilse, onze pastor (pastoraal.herdershove@olv7w.org).

Maria Lichtmis

Geplaatst op

Op woensdag 4 februari vieren we, ter gelegenheid van Maria Lichtmis, de kinderen die het voorbije jaar geboren werden.

We nodigen onze bewoners, bezoekers van De Moerbei, personeelsleden en vrijwilligers die ouders, grootouders of overgrootouders werden uit om die dag samen met ons te komen vieren. We starten om 15.30u met een kort gebedsmoment waarbij de kinderen gezegend zullen worden. Daarna is er een gezellig samenzijn waarbij we samen een pannenkoek eten.

Om praktische redenen vragen wij u in te schrijven voor 29 januari 2015 bij Ilse (pastor) of via mail: pastoraal.herdershove@olv7w.org

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ilse (pastor).

Jubileum zr. Marie Gabriël

Geplaatst op Geupdate op

Op 15 januarivierden we het jubileum van zuster Marie Gabriël. Op 15 december was het 65 jaar geleden dat de zuster intrad in het klooster en 60 jaar geleden dat ze haar eeuwige geloften aflegde. We wensen haar toe dat ze ook in de toekomst haar roeping in vreugde mag blijven beleven en danken haar voor de manier waarop ze ook anderen inspireert en bemoedigt. Van harte proficiat aan zuster Marie Gabriël!

DSC_3207

Winnaar raadspel kerstmarkt

Geplaatst op Geupdate op

Uitslag raadspel kerstmarkt: DSC_3179
d
e vaas had 110 kerstballen.

Solange Leyn kon het juiste raden. 

 

 

 

Er werden nieuwe foto’s toegevoegd.

Geplaatst op Geupdate op

U kan een kleine selectie foto’s van de voorbije activiteiten van de maanden november en december terugvinden onder het item foto’s in de menubalk.

Er is een nieuwe vacature toegevoegd (Coördinator Cura).

Geplaatst op Geupdate op

De nieuwe vacature is terug te vinden onder werkaanbiedingen.